všichni říkaji že existuje Planeta Io a další 3 dozvěděl jsem se v jednom časopisu Abc Tohle: Sluneční soustava v malém Okolí Jupitera se podobá jakési sluneční soustavě v malém. Kolem obra krouží přes 63 různých měsíců a měsíčků. Ty nejmenší mají velikost několik kilometrů. Čtyři největší satelity: Io, Europa, Ganymed a Callisto s průměry 3100-5200 km pozoroval už Galileo Galilei v roce 1610. Na naší obloze jsou vidět i běžným triedrem. Jupiter má také sadu 3-4 prstenců, které jsou méně výrazné než Saturnovy a byly objeveny teprve v roce 1979 sondou Voyager 1.
MartinNiemiec píše:všichni říkaji že existuje Planeta Io a další 3 dozvěděl jsem se v jednom časopisu Abc Tohle: Sluneční soustava v malém Okolí Jupitera se podobá jakési sluneční soustavě v malém. Kolem obra krouží přes 63 různých měsíců a měsíčků. Ty nejmenší mají velikost několik kilometrů. Čtyři největší satelity: Io, Europa, Ganymed a Callisto s průměry 3100-5200 km pozoroval už Galileo Galilei v roce 1610. Na naší obloze jsou vidět i běžným triedrem. Jupiter má také sadu 3-4 prstenců, které jsou méně výrazné než Saturnovy a byly objeveny teprve v roce 1979 sondou Voyager 1.
Taky se patřím mezi ty kteří se zajímají o vesmír .Kvůli tomu se mi taky líbí sci-fi a katastrofické filmy.Ale to hlavně když na Zemí letí kometa nebo něo.Ale 10 a půl stupně Apocalypsa je taky dost dobrej film