Zde se můžete bavit o Wintermute Engine
Co je to Wintermute Engine?
Wintermute Engine je nástroj pro tvorbu point and click adventur.
Je jednoduchý a je zdarma.
Kde seženu Wintermute Engine?
Wintermute Engine se dá sehnat na hlavních stránkách http://www.dead-code.org
a kdekoliv na internetu.
Je Wintermute Engine opravdu jednoduchý?
Dalo by se říci, že ano, pokud si někde najdete nějaký návod, určitě pochopíte.
Pokud si nevíte rady, podívejte se zde http://forum.dead-code.org/
Tak na co čekáte, jdete tvořit!
Wintermute Engine
-
- Wood Rank 3
-
- Moderátor
Re: Wintermute Engine
Když jsem to objevil měl jsem z toho neuvěřitelnou radost. Nějak mě ale nebaví v tom pracovat takže jsem ho zase odinstaloval. Možná si ho někdy v budoucnu zase stáhnu.
Keď chcete vytvárať hry, naučte sa programovať. Takéto programy ja neuznávam. Ak Vám nevadia, je to vaša vec, toto je iba môj názor.
-
- Moderátor
Jenže takovéhle programy vám můžou pomoci. Nemyslím si, že by někdo v našem věku zvládl naprogramovat hru jen tak.
Nevím, jestli je to případ zrovna tohoto programu, ale některé programy (Karel, Petr, Baltík…) dokážou člověku vysvětlit základní principy programování (proměnné, podmínky, cykly). Ale tyto programy jsou určené spíše pro lidi, u kterých se ještě nevyvinulo abstraktní myšlení. Člověk kolem 14 let věku (spíše dřív) už by se měl v pohodě naučit programovat i bez nich.Samko píše:Keď chcete vytvárať hry, naučte sa programovať. Takéto programy ja neuznávam. Ak Vám nevadia, je to vaša vec, toto je iba môj názor.
Já sám jsem, stejně jako spousta jiných, začal „programovat“ s HTML, přibližně když mi bylo dvanáct, a nyní jsem schopný pracovat (na lepší či horší úrovni) v několika programovacích jazycích. Někde se ale začít musí, a podle mě je jedno, jestli to bude zrovna s WE.
Lisured podle vzoru pán
Ak to mala byť otázka, tak: ÁnoLordMB píše:a ty vieš programovať
Ak to malo byť ironicky tak: Áno
Ako písal Lisured, ideálne je začas s niečím ako HTML (ajja som tak začínal).
Inak, k téme: Ak si chcete len vyskú)šať tvorenie hier tak v pohode, ale ak chcete vytvoriť úžasnú hru, naučte sa programovať. Je to len na vás.
P.S. ak by mal niekto skutočne záujem, na webe je plno tutoriálov, a preto radím naučiť sa používať Google
A tyhle programy jsou právě o tom skutečně - pokud si chceš jen tak udělat jednoduchou hru, nebudeš se přece učit programovat, když by jsi to potom už ani jednou nevyužil, ne?Samko píše:P.S. ak by mal niekto skutočne záujem, na webe je plno tutoriálov, a preto radím naučiť sa používať Google