kapitola desátá
A ze stínu vyšel sensei a dva jeho žáci. Senseii?! Vykřikl Herbert. Já myslel, že jsem tě uvěznil v doju! Ale to je jedno. Stejně už mě nezastavíš!! Muhahaha!! Žáci na něj! Vykřikl Sensei. A spolu se svými žáky se vrhl na Herberta. Na něj pěšáci! Zařval Herbert. A na senseie se vrhli Herbertovi tučňáci. Když tu najednou se žlutý tučňák po boku senseie vrhl na Herbertovi poskoky. Když jednomu ukopl hlavu zvolal. Oni jsou to roboti? Z poraženého tučňáka se začalo jiskřit. Pumpkin zašeptal Rockhopperovi: to zní jako Petrův hlas. A měl pravdu. Petr a Ferda se předtím uvolnili z provazů a doběhli pro senseie aby jim pomohl. Rockhopper zařval. BANZAI!!! A vrhl se s Pumpkinem do boje. Herbert byl zděšen. Jeho armáda se pomalu rozpadala. Dal se na útěk. Sensei se vrhl za ním. Dohonil ho až u sopky. Nedostaneš mě sensei! Zařval Herbert. Ochranný oblek aktivovat! A kolem Herberta se objevil blýskavý oblek. Teď uvidíme kdo je tu nejlepší! Muhahaha!!! A vrhl se na senseie. Mezitím v lese probíhal napínavý souboj mezi roboty a našimi statečnými agenty. Když Petr viděl, že Herbert utíká zavolal na ostatní. Jdu pomoct Senseiovi! A zmizel. Na sopce to zatím vypadalo pro senseie velmi špatně. Herbert ho zahnal až na okraj kráteru a senseiovi útoky na něj nezabírali. Herbert Vítězně zařval: Máš nějaké poslední přání než tě zničím sensei?! Najednou se za Herbertem ozvalo: Podívej se za sebe! Herbert zvolal: Cože??!! A v tu chvíli se přiřítil Petr a nakopnul Herberta tak, že odletěl až do kráteru sopky. Nééé!!! A pak se ozval výbuch a Herbert odlétal neznámo kam. Já se stejně vrátím a všechny vás zničím!! Byla jeho poslední slova než zmizel v dáli. Vedl sis skvělw pochválil Petra sensei. Děkuji vám mistře. Odpověděl potěšeně Petr. A pak se oba vrhli zpátky do lesa. Agenti dokázali roboty porazit, ale za velikou cenu. Rockhopper bitvu nepřežil. Agenti pak osvobodili všechny tučňáky a za malou chvíli stálo celé obyvatelstvo CP u Rockhopperova těla. Byl to ten nejlepší pirát a přítel jakého jsem kdy měl. Rozbrečel se Pumpkin. A rozbrečeli se i všichni ostatní. Co všechno s Rockhopperem prožili a nakonec to skončilo tak špatně. A do ticha se ozval nadšený hlas. Co se děje lidi? Proč se neslaví?
Rockhoppere!! Vykřikl Ferda a vrhl se k němu. Jak to, že žiješ? No víš tak trochu jsem okoukal Pumpkinovi návody na roboty. Oznámil pobaveně Rockhopper. A všichni byli šťastní, že Rockhopper žije, uklidili nepořádek po Herbertovi a pak se už jen oslavovalo. Další den došlo na udělování cen za hrdinství. Celému týmu a senseiovi byla udělena medaile za statečnost a po velmi dlouhém proslovu od Directora se Petr dostal k mikrofonu a prohlásil: Možná jsme Herberta teď porazili, ale on se jednou vrátí. Ale mi na něj budeme připraveni zvolal Ferda. Ať žije nový agentský Tým! Volali všichni. A tak se z Petra, Kostometra, Pupkina, Ferdy a Rockhoppera stal nejlepší Agentský tým, který kdy existoval.
Tak konečně jsem se dostal na konec

a aby jste se nenudili přikládám menší upoutávku na další díl podle návrhu Pumpkina:
Garymu se podařilo sestrojit stroj času. Petr, Pumpkin, Rockhopper, Ferda, Kostometr a nový člen týmu Jojotimberlo se vydávají do minulosti aby poznali přesné dějiny CP. Jenže Stroj se porouchá a agenti se musí pomocí své inteligence dostat k portálům v jednotlivých časových přímkách aby se dostali zpět domů. V týmu se ale objeví zrádce, který chce zkazit celou misi ve prospěch Herberta. Podaří se Agentům dostat zpět do současnosti? To se dovíte v knize Cesta do pravěku.
Jen potřebuji nějaké zájemce na role do knihy. nevím ještě jaké ani jestli dobré nebo zlé. Kdyby měl někdo zájem ať napíše